Amikor a rend megbomlik a családban, a biztonság közegében, a gyereknek mindennél nagyobb szüksége van olyan kapaszkodókra, melyből erőt meríthet, melyből visszakapja a hitét, a rend helyreállítható, másként, más közegben, de ismét lehet egyensúly az életében.

  A mediáció a családi egyensúly megbomlásakor hatékony módszer, amikor a két fél érzi, valami elveszett, ami egykor összekötötte őket, ami oly sokáig életük összetartója volt. Mikor, miért?

A mediáció segít a jövőre fókuszálni,  a kapcsolatot újraépíteni. Igen, újraépíteni. A legtöbb esetben ez okozza a valódi nehézséget a kapcsolat működtetésében, hogy az elveszett idill után kutatunk, miközben nem veszünk róla tudomást, hogy minden változik – se benne mi magunk is.

A változást meg kell élni, el kell fogadni, és ami a legfontosabb, mindehhez újra kell konstruálni az életünket. A mediáció során hasznos segítők a mesék, melyekben az életvezetési tanácsok indirekt formában jelennek meg, útmutatót adva, milyen úton induljunk tovább.

Legyen szó családi, vagy már a meghozott döntést támogató válási mediációról, a mesék hűséges útitársaink lesznek a választott vagy a családi történések által kijelölt úton.

Kovács Mónika (családi és válási mediátor)