Hogyan marad játék a tanulás? Hogyan alapozható meg az iskolai siker? Milyen hatékony módszerrel segíthetjük gyermekünk önálló tanulásának kialakítását? Válaszok a Gyerekjáték a tanulás könyvben, melynek bemutatójára május 10-én 17.30-kor kerül sor Dunakeszin.

Előzetes bejelentkezés szükséges: info@modszerkocka.hu

Ajándék mini-lapbook minden résztvevőnek! Mi a LAPBOOK? Hogyan biztosíthatjuk általa gyermekünknek az alkotó tanulás élményét? A bemutatón ez is kiderül.

Gyerekjáték a tanulás könyv
dr. Gyarmathy Éva ajánlásával.

elolap1A kisgyerek – belső késztetése szerint – magától, tapasztalati úton megtanul járni, beszélni, majd homokvárat építeni, társas kapcsolatokat kialakítani. Egy óvodás átlagosan napi 300 egységnyi információt vesz fel, és raktároz el – egy életre szólóan. Iskolás korukig a gyerekek folyamatosan ténykednek valamivel; kreatívak, keresik a lehetőségeket, és minden mozdulat, tett és szó koncentrált figyelemmel kísért. Az iskolások produktivitása ennek már csak fele, aminek felnőttkorra még majd a harmada elvész.

Mi a titka az óvodás kori kezdeményezőkészségnek,
ötletességnek és produktivitásnak?

Hogyan emelhető be a tanulás természetessége, belső motivációja
az iskolai tanulást kísérő mindennapokba is?

Ma a legtöbb szülő maga is tanulja, hogyan támogathatja gyermekét nemcsak az iskolai sikerek megalapozásában, hanem a produktív, alkotó felnőtté válásban is. Ebben lehet iránytű a könyv elméleti része: hogyan készíthető fel, vezethető be, és támogatható a gyerek, hogy a játékon keresztüli tanulás az iskolakezdés után játszva váljon az élethosszig tartó tanulás alapjává. Ehhez számtalan gyakorlat, módszer és technika nyújt bepillantást a tanulás, gondolkodás, alkotás eredményessé és hatékonnyá tételének fortélyaihoz az óvoda nagycsoportosaitól a kisiskolásokig.

További információ: www.modszerkocka.hu