Alapelveimet tekintve klasszikus értelemben vett pedagógus vagyok, hivatásom szerint mediátor és coach. Szenvedélyem az írás, amit jelenleg mesék írásában és írásterapeutaként élek ki. Életem, hogy két fantasztikus kiscsaj anyukája vagyok.  És vallom, hogy a „hetedik te magad légy.”, mert csak így működik a család és a többi én.

Én szenvedélyes tanuló vagyok. Miközben a Debreceni Egyetem  hallgatójaként magyartanárnak és pedagógia szaktanácsadónak készültem, elvégeztem a Budapesti Kommunikációs Főiskolán az újságíró szakot. Majd az Egyetem befejezte után a fővárosba vonzott az újságírói munka, és megkezdtem tanári pályafutásom is egy sportgimnáziumban. A tanítás mellett trénerkedtem, majd 2009-ben kiléptem a mókuskerékből, megérkezett Dorka, és megszületett ANYA.  Az anyaság sokat változtatott rajtam, amit nem mindig tudtam „jól megélni”. Így a régi szenvedélyem, az írásvizsgálat új értelmet kapott, és ezzel megszületett az „Anyaként önmagam”-projekt, ami azóta már rajtam kívül több mint száz kisgyerekes anyukának segített az otthonlét, majd a visszatérés nehézségeit könnyebben megélni. Időközben elvégeztem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az  írásanalitikus szakot, majd a képi kifejezéspszichológia rejtelmeit kutattam dr. Vass Zoltán képzésein. Coach és mediátor könyveket bújtam, miközben az újabb családtag, Rékám rövid délutáni pihenőit töltötte. Mivel még mindig úgy érzem, hogy tanácsadóként van hova fejlődnöm, jelenleg a nemzetközi tranzakcióanalitikus vizsgára felkészítő képzés  haladó szintjére jutottam, még 3 lépcsőfok van hátra, bár időnként szusszanok egyet. Egy ilyen “megpihenés” alkalmával úgy döntöttem, hogy egy régóta tervezett irányt, a meseterápiát is megismerem. Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor Boldizsár Ildikó képzését sikeresen teljesítve jogosítványt szereztem alkotó-fejlesztő meseterápia vezetésére. Amikor gyerekekkel, szülőkkel a mesék útjára indulok,  igazi élmény számomra, hogy a hobbim a munkám.

Szerencsés vagyok, mert ezt érezhetem a Magyar Írásterápiás Egyesület rendezvényein is, melynek elnöke és szakmai vezetőjeként a kézírás prevenciós, diagnosztikus  hatásmechanizmusát is nap alkalmazhatom. Bármelyik szerepemben is. Leginkább önmagam.

Köszönöm, ha megtisztel bizalmával.